Pelletpers KL TypeZelf pellets maken met deze pelletpers is geen enkel probleem! Men kan pellets maken voor dierenvoeder, stalstrooisel, brandstof, onkruidbestrijding, recyclage, … van de meest uiteenlopende materialen zoals alle houtafval, olifantengras (miscanthus), koolzaadpulp, maïsstengels, hooi, stro, denappels, bladeren, papier, karton, kippen- en paardenmest, meel, organisch afval, compost, zaagsel,…. de lijst is eindeloos.
De KL serie is met een matrijs die draait (motor op hoge toeren) en de druk op de roller moet manueel worden aangepast.  Dit type is vooral ontworpen voor veevoeder maar kan ook voor houtpellets worden gebruikt.

         

 

Wij hebben pelletpersen van 5,5 tot 55 Kw, allen op 380V ( enkel de KL120 van 3 Kw voor proefnemingen) in ons assortiment, standaard hebben deze persen een matrijs van 6mm, u kan echter matrijzen verkrijgen van 2,5 mm tot 10 mm. Zoals u op de foto’s ziet, hebben deze pelletpersen een afgescheiden compartiment voor het elektrische gedeelte en hebben allen de CE-norm.

De matrijzen krijgen een speciale coating die zorgt voor een hogere productie en langere levensduur, na op de juiste manier gepolijst te worden kan u er afhankelijk van het materiaal vele uren mee draaien.
 
 
                                                           
 
 
 
 
                                   Afbeelding invoegen


Voor de meeste grondstoffen is minimum een pelletpers van 7,5 Kw aan te bevelen, een lager vermogen is wel geschikt voor zachte materialen maar niet voor verschillende houtsoorten. U mag ons steeds contacteren voor een bezichtiging van onze toestellen en uw eigen materialen (droog & fijn) meebrengen zodat wij u een geschikte oplossing kunnen bieden.

  
                                                                           
 
Er zijn twee modellen van een pelletpers die door een tractor (PTO) kunnen worden aangedreven.  De BR-KL230PTO met een vermogen van 25 Pk en de BR-KL260PTO met een vermogen van 35 Pk.  Deze toestellen zijn niet standaard beschikbaar en enkel verkrijgbaar op bestelling!!
 
 
 
 Afbeelding invoegen                    Afbeelding invoegen

 

Het materiaal wordt door de trechter gevoed aan de molen, door de druk op de rollen en de stijging van de temperatuur zal de massa door de matrijs gedrukt worden tot pellets. De matrijs bereikt temperaturen tot 80 a 90°, indien u pellets als stalstrooisel of voeding wil gebruiken is dit door de stoom die vrijkomt kiemvrij en bewaren ze veel langer.
 
  
        
 
Deze KL machines zijn allen verkrijgbaar met elektromotor en op aanvraag ook met dieselmotor.
 
Afbeelding invoegen
 
                                    Afbeelding invoegen

Belangrijk is steeds de juiste mix van grondstoffen en vochtgehalte te zoeken om het beste resultaat te bekomen.  De capaciteitsweergave is steeds onder optimale omstandigheden, het aantal kg/uur is afhankelijk van het basismateriaal, de grootte en de vochtigheid ervan, de (buiten)temperatuur en de luchtvochtigheid.

De verschillende toestellen zijn;

KL 120B - 3 Kw  (werkzaam op 220V)

KL 150C - 4 Kw

KL 200C - 7,5 Kw

KL230C - 11 Kw

KL260C - 15 Kw

KL300C - 22 Kw

KL400C - 30 Kw


                             Afbeelding invoegen                        Afbeelding invoegen

 

U kan vele voorbeelden zien van verschillende biomassa & verschillende toestellen in onze Photo - Gallery , ook op ons YOUTube-kanaal staan vele video's.

Vragen? Prijzen? Komen kijken? Contact.