Nieuws / Blog

 
 
Op deze blog willen we u op de hoogte houden van algemene info, nieuwe producten in ons gamma en de resultaten van onze testten met verschillende biomassa / materialen voor verschillende toepassingen
 
U kan berichtten (kijk ook in archief) lezen over;
- Wat zijn pellets
- Pelletkachel
- Pelletmand pelletkorf
- Onze LM-units
- Papierpellets
- Stropellets
- Stookwaarde pellets
- Pellets van Hop - Houblon granulés
- Miscanthus
- Vochtigheidsgraad
- Produktieproces
- Voordelen houtpellets
- Testten van verschillende biomassa
- ....

 
Voor meer info / vragen Contacteer ons


Hoppellets - Houblon - woensdag 5 april 2017

Grupo DAMM Brewery uit Spanje is vandaag bij ons de nieuwe pelletpers LM2 met de speciale matrijs voor Hop - Houblon komen testten!
Hoppellets met onze LM-units!

Lees het hele bericht >
Hoppellets Houblon - vrijdag 13 januari 2017

Pellets uit hop - Granules de houblon - Hops pelleting
Speciale toestellen om hop te pelletiseren!

Lees het hele bericht >
Papierpellets - vrijdag 13 januari 2017
Reacties: 2

Van papier of karton kan u perfect pellets maken, ook vertrouwelijke documenten kunnen zo verwerkt worden.
Het materiaal dient wel eerst vermalen te worden met een papiershredder, hamermolen of een ander beschikbaar toestel. Het materiaal dient wel vrij te zijn van ander materiaal zoals touw, nietjes, hout,...

Lees het hele bericht >
Miscanthus - zaterdag 13 augustus 2016
Reacties: 3

Miscanthus is een meerjarig gras dat met zijn hoog opbrengstpotentieel ideaal is voor gebruik als bio-energiegewas. Miscanthus is net als maïs een C4-plant; het gras is in staat om zonlicht op een efficiënte manier om te zetten in biomassa bij hoge temperatuur en met een minimum aan water. De jaarlijkse oogst geeft de teler een vast inkomen, in tegenstelling tot houtachtige gewassen die slechts om de twee tot vier jaar geoogst kunnen worden.

Lees het hele bericht >
Stropellets - maandag 18 april 2016
Reacties: 5

Lees het hele bericht >
Biomassa - zondag 13 april 2014
Reacties: 3

Biomassa is zowel plantaardig als dierlijk materiaal. Ook producten gewonnen uit plantaardige en dierlijk (rest)materiaal zoals onder andere suikerriet, maïs, koolzaadolie, palmolie en dierlijke vetten, geproduceerd ten behoeve van energieopwekking en/of biobrandstof, worden gerekend tot het begrip biomassa.

Lees het hele bericht >
Stookwaarde Pellets - maandag 13 mei 2013

De stookwaarde is een indicatie van hoeveel energie een bepaalde brandstof bezit. De stookwaarde wordt dikwijls bepaald op een volledig gedroogde brandstof en waarbij de asresten niet meegerekend worden. In zulke gevallen spreekt man van een stookwaarde op een droge en as-vrije basis.

Lees het hele bericht >
Pelletkachel - zaterdag 13 april 2013

Een pelletkachel is niet afhankelijk van trek. De rookgassen worden via een rookgas-ventilator door een afvoerpijp naar buiten geblazen. Hierdoor kan de diameter van het rookkanaal smal blijven (80 mm) en hoeft de afvoerpijp niet tot boven het huis zoals bij traditionele houtkachels. Pelletkachels hebben door hun ideale en zeer schone verbranding geen stank rondom het huis, vandaar dat het afvoerkanaal korter mag zijn. Meestal is een kanaal van 2 meter voldoende om perfect te kunnen functioneren.

Lees het hele bericht >
Hop-pellets - woensdag 20 februari 2013

Lees het hele bericht >
Pelletmand - maandag 14 januari 2013

Pelletmand - Pelletkorf - Panier à pellet - Pelletbasket

Pellets in uw houtkachel!!

Lees het hele bericht >
LM72 Pellet Unit - dinsdag 1 januari 2013

Vanaf heden is het mogelijk de nieuwe versie van de LM72 in werking te zien. Bvba BreatHing heeft een samenwerking met ELF System voor de verdeling van de LM-Pelletunits. Deze toestellen hebben een uniek ontwerp en talloze mogelijkheden. De nieuwe versie heeft een zwaardere motor, aangepaste reductie en draait op lage toeren wat minder slijtage en een hogere productie geeft als resultaat. Er kunnen meer dan 100 verschillende soorten biomassa mee verwerkt worden. Indien u wenst kan u na afspraak een demo zien!!

Lees het hele bericht >
Pelletproductie! - maandag 26 november 2012
Reacties: 6

Het produktieproces van pellets wordt voornamelijk bepaald door de gebruikte grondstof. De kwaliteit van de pellets wordt beïnvloed door de vochtigheidsgraad, de dichtheid, de deeltjesgrootte van de grondstof, sterkte van het materiaal, smerende eigenschappen van het materiaal en bindmiddelen. De produktie van pellets kunnen we opdelen in twee groepen.

Lees het hele bericht >
Vochtigheidsgraad - vrijdag 12 oktober 2012

De juiste vochtigheidsgraad die nodig is bij het pelletiseren hangt voornamelijk af van de gebruikte technologie maar ook van de gebruikte grondstof. Ook naar de invloed van de vochtigheidsgraad op de pelletskwaliteit zijn vele onderzoeken en experimenten gevoerd. Men kwam tot de conclusie dat de stabiliteit en sterkte van de pellets stijgt bij hogere vochtigheidsgraden totdat een maximum bereikt word, indien de vochtigheidsgraad verder stijgt zal de stabiliteit verder afnemen.

Lees het hele bericht >
Voordelen van houtpe - woensdag 10 oktober 2012

De voordelen van het gebruik van houtpellets!

Lees het hele bericht >
Wat zijn pellets? - vrijdag 13 april 2012

Pellets zijn cylindertjes van geperste biomassa die je in pelletkachels, -ketels, -fornuizen of zelfs -barbecues kan gebruiken. De meest gangbare pellets zijn houtpellets die worden gemaakt van houtafval, zoals zaagsel en houtkrullen, afkomstig van zuiver en onbehandeld hout.
Het afval wordt geperst op hoge temperatuur tot staafjes van 6 tot 8 mm doormeter en ongeveer 3 cm lengte.

Lees het hele bericht >